Det er perfekt å spille bowling sammen med venner, fordi det er enkel moro de aller fleste kan være med på. Du trenger ikke hverken forkunnskaper eller erfaring lik du gjerne trenger på en golfbane, og det er ingen spesiell kleskode som gjelder. Du låner helt enkelt bowlingsko på stedet og henter ut baller av ideell tyngde. Deretter er det bare å knuse ned kjeglene etter beste evne. Spill mot vennene dine og finn ut hvem som har best teft.
Kombiner bowling med andre ting
Det er vanlig for vennegjenger å dra og bowle, for så å gjøre andre ting sammen senere. Mange bowlinghaller lar dere nyte god mat og drikke på stedet, som dere inntar før eller etter bowlingen. En bowlingkveld er dessuten fin å kombinere med andre gøyale gjøremål. Etter dere har spilt kan det for eksempel være fint å spille poker på Unibet sammen, for å gjøre dagen komplett. Det er særlig når man er ute og feirer noe at det kan være aktuelt å kombinere aktiviteter.
Ellers er det ingenting som er som å sende en bowlingkule hurtig av gårde og se den knuse ned kjeglene. Lyden som produseres idet kula treffer kjeglene, er som musikk i ørene. Entusiastiske tilrop fra vennegjengen hører også med. Tiden går fort når dere spiller, så husk å følge med på tiden.
Hvorfor ikke bowle med familien?
Å dra på bowling er også en perfekt ting å gjøre sammen med familien. Det finnes gjerder for de minste dere kan benytte dere av, slik at de lettere får truffet kjeglene. Å bowle er en sunn ting å holde på med, og du skal ikke se bort ifra at du inspirerer sønnen eller datteren din til fremtidige hobbyer. Vi vil vel alle at våre barn skal vokse opp med sunne hobbyer de får mye igjen for, og da er bowling perfekt.
Å bowle er godt for kroppen, og det er i tillegg en sport som krever stødig motorikk og konsentrasjonsevne. Bowling spilles vanligvis som individuell sport, men også som lagsport. Når familier drar for å spille hender det at man deler seg opp i lag og spiller annenhver runde. Det er en fin måte å føre dere tettere sammen på. Minner skapes når man har det gøy sammen, og når det kommer til moro er det enkle ofte det beste.
Moro siden 60-årene
Helt siden bowlingbanene begynte å komme til Norge på 1960-tallet, har vi hygget oss i dem med våre nære og kjære. I andre land har folk spilt i mye lenger tid, og det hevdes til og med at de gamle egypterne spilte en form for bowling. Samtidig er den spesielle kjeglereisemaskinen en rimelig moderne oppfinnelse. Mange av maskinene vi finner på dagens bowlingbaner kan ha blitt installert så langt tilbake som på 60-tallet.
På 90-tallet fikk vi disse fine dataskjermen som henger over banen og viser poengsummen, så vel som fine bowling-ord som strike, spare og gutter. Disse skjermene har gjort det enda enklere for oss å spille, da de byr oss på automatisk poengberegning. Det er dessuten noe ekstra givende med å se sitt eget navn på skjermen, særlig når det står klart og tydelig hvem som ligger best an til å vinne.
Bedriftsidrett
Av idretter er kanskje ikke bowling blant landets mest utbredte, men det er likevel en stor bedriftsidrett. Med bedriftsidrett mener vi organiserte sportsaktiviteter mellom yrkesgrupper, firmaer, fagforeninger, etc. Her er bowling svært populært, og rangerer som nummer 4 av alle bedriftsidrettene. Det spilles ulike mesterskap og det finnes divisjoner både for kvinner og menn, og det finnes strenge regler knyttet til bedriftsbowling, i regi av Norges Bedriftsidrettsforbund.
Bedriftsidretten er altså noe som tas på alvor, og målet er at bowlingen skal være rettferdig når det spilles mellom bedrifter. Å få delta er et høydepunkt i jobbhverdagen for mange, og det var nok mange som deppet da det ble kunngjort at bowlingserien 2019/2020 brått ble avbrutt på grunn av koronaviruset. Det er surt når slikt skjer, men forhåpentligvis fører slikt til at folk som ellers ville spilt bowling som bedriftsidrett heller tar med seg familien på den lokale bowlinghallen etter hvert som disse åpner opp igjen.
Sett pris på muligheten til å bowle
Bowlingbanene rundt om i landet ble tvunget til å stenge etter koronavirusets inntog, men litt etter litt begynte flere å åpne opp igjen. Det er når tilholdsstedene våre tvinges til å stenge at vi virkelig begynner å savne dem, og for oss som elsker bowling sin del lærer vi forhåpentligvis å sette pris på banene våre, da bowling er vanskelig å få spilt hjemme i stua.