Ingenting er som en tur på bowlinghallen, men det er neppe noe vi har muligheten til hver eneste dag. Er du eller noen i husholdningen over gjennomsnittlig interessert i bowling, vil vi presentere dere for fenomenet hagebowling. Som navnet antyder er hagebowling noe du spiller hjemme i din egen hage. Her brukes mindre kuler og baller laget av tre, og det blir overflødig med automatisk kjeglereisemaskin. Det er fritt fram for å lage sine egne regler under hagebowling.

Passende for den som vil finslipe teknikken

Hagebowling er fint for den som skal øve seg til å bli en bedre bowler. Visst er det en viss forskjell på det å bowle hjemme og det å bowle i en hall, blant annet fordi vekten på ballen er ulik og banestørrelsen som regel er kortere. Likevel kan du ved hjelp av hagebowling trene blant annet koordinasjon, fokus og stødighet. Setter du kjeglene opp i trekant-formasjon og spiller serier bestående av 10 ruter, blir opplevelsen ganske lik som i klassisk ten-pin bowling på bane.

Selv om du bestemmer selv reglene når du spiller hagebowling hjemme, kan du godt inkorporere de fastsatte reglene for konkurransebowling. Uansett hvor stor du tenker deg at banen skal være, bør du lage deg en linje du lover deg selv at du ikke skal tråkke over når du sender kula av gårde. Slik øver du deg på å unngå overtramp – altså å tråkke over streken. I konkurransebowling vil du ikke få poeng dersom du går over streken, derfor lønner det seg å øve på å unngå dette.

Pakk bowlingen med deg på reisen

Har du et lite sett med bowlingutstyr hjemme kan du pakke det sammen og ta det med deg hvor som helst. På hytta, i parken eller til sammenkomster hvor andre store og små kan være med å spille. Slik kan en familieutflukt bli enda gøyere, og du slipper alt som følger med det å dra til en faktisk bowlinghall. Samtidig er det å ta seg en tur på bowlingen noe alle burde gjøre i blant. Det å spille hagebowling jevnlig kan gjøre at forventningene til å dra til bowlingbanen blir større.

Siden du kun trenger baller og kjegler i en enkel bag som du gjerne får med når du kjøper settet, er det lett å få plass til alt i bilen. Hagebowling høres kanskje ikke like glamorøst ut som det å være på en bowlingbane med profesjonelt utstyr, store kjegler, større kuler med hull til fingrene, TV-skjermer som viser poengscoren og maskiner som rydder kjeglene og sender kulene tilbake til andre siden av banen igjen.

Kun fantasien setter grenser

For å gjøre hagebowling ekstra spennende kan det være en idé å arrangere små turneringer. Kanskje du kan ha premie på lur til vinneren, for å gi deltakerne incentiv for å delta og gjøre sitt beste? En fin premie for vinneren kan være at taperne må spandere neste gang dere skal i bowlinghallen sammen. En tur i hallen er en gevinst for alle, men kanskje aller mest den som slipper å betale.

Bowling, enten det spilles hjemme eller i hallen, er ikke noe du går lei av med det første. Det er også en av de sunnere sportslige aktiviteter du kan drive med, fordi du trener kroppen og hjernen på ulike måter som kan komme deg til nytte.