Bowlinghallen er et klassisk sted å holde barnebursdager, og det går som regel an å bestille bursdagspakker bestående av flere runder bowling samt mat og drikke. Det finnes ingen aldersgrense for å spille, i tillegg er det vanlig at hallen byr på andre spill som airhockey og bilsimulator. Bowlinghaller er dermed det perfekte tilholdsstedet for unge gutter og jenter, og det ville vært synd ikke å få la dem boltre seg der når anledningen byr seg.

Discobowling

Bowling er enkel og fengslende moro, som kan gjøres enda mer interessant når det blandes med disco. Da får spillet en litt annen karakter, med lysshow, blacklights og høyere musikk. Kulene, kjeglene og banene lyser, og det skapes en spesiell atmosfære. Mange bowlinghaller tilbyr discobowling, og ofte er det mulig å komme med forespørsler om hvilken musikk som skal spilles. Bowling er synonymt med god stemning, og det samme kan vi si om disco. Kombinasjonen av disse to er helt perfekt!

Noen steder kalles dette fenomenet cosmic bowling, og det er særlig barna som er begeistret for dette. Skal du arrangere barnebursdag er det en god idé å spørre betjeningen på din lokale bowlingbane om discobowling er aktuelt der, slik at du kan gi barna en opplevelse de vil fortelle om når de kommer hjem. Bowling med slik ekstra tvist er noe som kommer til å bli sittende friskt i minne fremover. Når barna hygger seg kan du som voksen lene deg tilbake og slappe av.

Eller kanskje frister det å bli med å spille med barna? Bowling er tross alt morsomt for mennesker i alle aldre, og det kan være vanskelig å se på uten å få lyst til å spille selv. Når ballen allerede ligger plassert rett ved siden av stolen du sitter i og kjeglene står i motsatt ende av banen og venter på å bli knust ned, er det fort gjort å la seg rive med.

Hvilke ordninger finnes på den lokale banen?

Bursdagspakker varierer fra bowlinghall til bowlinghall. Noen steder lar de barna ha medbrakt godteri og mat, og noen har egne bursdagsverter. Betjeningen vil ofte gjøre det hyggelig for de voksne også, slik at de bare kan lene seg tilbake og ta bilder. Det er heller ikke uvanlig at voksne bys på te og kaffe. Desto mer fristende det blir for voksne å dra med en haug med barn til hallen, desto mer sannsynlig er det jo at bursdagsbowlingen i det hele tatt blir noe av.